Zoneterapi og Fysiurgisk Massage
v. Kit Løvberg Madsen RAB, cvr 27432298

Massage er en gammel og velkendt metode til smertelindring, blødgøring og afspænding af spændte muskler. Fysiurgisk massage bygger på viden om bevægeapparatets struktur og funktion og består af en række manuelle greb og teknikker. Massagen skal ikke gøre ondt, det vil modvirke massagens formål. Man udfører dyb og effektiv massage, som ikke gør ondt, bl.a. ved at bruge smertelindrende teknikker inden de spændingsopløsende teknikker.

Behandlingen indledes med en samtale og undersøgelse af muskelfunktioner omkring problemområdet. Herefter følger selve behandlingen, som typisk foregår direkte på huden med og uden creme eller olie. Det er sjældent nok at behandle den muskel, som gør ondt. Smerter mellem skulderbladene kan skyldes problemer i lænd eller bækken, smerter i armen kan skyldes spændinger i halsmuskulaturen osv. Det er en vigtig del af behandlingen at forsøge at finde frem til årsagen til smerten. Det kan også være en vigtig del af behandlingen, at du selv følger op med øvelser hjemme.

Massage er som regel den mest direkte vej til at løse problemer i bevægeapparatet. Massagen bruges altid sammen med zoneterapiteknikker for at opnå de bedste resultater. I mange smertemønstre er små og dybtliggende strukturer centrale for at få løsnet op for spændingerne, her er zoneterapi mit foretrukne redskab. Du kan læse om zoneterapi ved at klikke på fanen i det grønne feltforoven  og du kan læse om de behandlingsteknikker som indgår i begrebet fysiurgisk massage i det blå felt til højre.

 

 

Klassisk massage
Bindevævsbehandling
Triggerpunktbehandling
Muskelenergiteknik
Kort fortaltMassageZoneterapiOm behandleren
All Rights Reserved Zone-T